Cum ajungi in Egipt? Ce documente iti trebuie ca sa treci granita, inclusiv COVID-19? Ce poti vizita? Alte informatii despre calatoria in tara faraonilor

Egipt este o tara care a devenit in ultima vreme extrem de populara pentru romani. Este frecventata datorita accesibilitatii din punct de vedere al transportului, pretului bun si istoriei fabuloase. In articol veti afla informatii despre calatoria in tara faraonilor.

Cum ajungi in Egipt?

In Egipt poti ajunge cu avionul direct din Romania prin curse charter (pot fi achizitionate de la agentiile de turism), mai exact de pe aeroporturile din: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Baia Mare, Oradea, Suceava, Sibiu. Cea mai frecventata destinatie este Hurghada, urmata de Sharm El-Sheikh. De asemenea, exista zbor de linie direct cu TAROM din Bucuresti.

Ce documente trebuie sa prezinti la vama?

In momentul in care ajungeti la vama, trebuie sa prezinti pasaportul care trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii in Egipt. Viza de turist se obtine la vama din aeroport, costul acesteia fiind de 25 de dolari (se plateste in numerar).

In ceea ce priveste politica in contextul pandemic COVID-19, la intrarea in Egipt trebuie sa prezinti fie un test molecular tip PCR cu rezultat negativ efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie sau un certificat de vaccinare pentru COVID-19 (certificatul verde UE). Acesta trebuie sa aiba un QR code. De asemenea, vei fi nevoit sa completezi o declaratie care poate fi descarcata de aici. Aceasta trebuie sa o ai cu tine.

Se recomanda incheierea unei asigurari medicale de calatorie.

Informatii suplimentare despre conditiile de calatorie gasiti pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3691.

Ce poti vizita?

Puteti vizita printre altele Piramidele de la Giza, Muzeul din Cairo unde sunt expuse exponate din vremea antica, Templul din Karnak (templu foarte intins in care se afla templul zeului soare, Amun-Ra), Valea Regilor (loc in care se afla mormintele faraonilor, inclusiv cel al lui Tutankamon), Templul Deir el-Bahri al faraoanei Hatshepsut. Ultimele 3 obiective pot fi vizitate in Luxor. De asemenea, la Luxor veti putea afla mai multe despre Ramses al 2-lea, cel mai puternic faraon. Alte obiective sunt Nilul (puteti face croaziera pe Nil), Abu Simbel, Aswan, cunoscut pentru istorie si celebrul baraj pe Nil, Alexandria, Sharm El-Sheikh, desertul, insula Paradis de langa Hurghada, coralii din Marea Rosie (se fac scufundari sau snorkeling). Hurghada si Sharm sunt destinatii populare pentru plaja si nu numai.

De unde pot cumpara excursii in Cairo, Luxor sau alte obiective?

Excursiile pot fi cumparate de la organizatorul pachetului turistic in momentul in care ajungeti (va veni un reprezentant al agentiei cu ofertele) sau online.

Ce moneda se foloseste? Cum e cu bacsisul?

In privinta platilor, puteti achita direct in dolari sau euro. Recomand dolari deoarece sunt situatii in care se merge pe ideea 1 dolar=1 euro. Spre exemplu, ti se vor cere 5 dolari sau 5 euro pentru acelasi obiect/serviciu. Vei iesi in castig cu dolari. Se poarta ideea bacsisului. Atentii se lasa la: receptie (5 dolari, asta ca sa primesti o camera buna), celui care iti face curat in camera (1 dolar pe zi) si in excursii (ghidul va veni la finalul excursiilor si va va intreba daca vreti sa lasati bani pentru soferi, organizatori). Baccsisul reprezinta o sursa extrem de importanta pentru egipteni. Exista si alte locuri in care se cer bani, iar unii pot deveni insistenti, asa ca sa fii vigilent. Nu da telefonul altor persoane straine sa iti faca poza deoarece iti vor cere bani. Lasa bacsis cui vrei tu daca ai aceasta placere.

Moneda nationala este lira egipteana.

Vei vedea ca pe in excursiile organizate sunt diferite controale. Nu te speria. Acestea sunt controale de securitate (armata/politie).

Cel mai bine e sa mergi in Egipt toamna si primavara cand temperaturile sunt foarte bune. Temperatura apei este in regula. Sa ai cu tine lotuine plaja si o sapca/esarfa ca sa te protejezi de soare. In desert sa iti iei ochelari.

Sper sa iti foloseasca aceste informatii. Calatorie placuta in tara faraonilor!

Lasă un comentariu