Cum ajungi in Luxemburg? Conditii de calatorie in Marele Ducat.

Luxemburg se afla in Europa de Vest, fiind al doilea cel mai mic stat dupa numarul de locuitori, dar si dupa indintere din Uniunea Europeana. De asemenea, este parte din Uniunea Economica Benelux.

Ducatul a fost membru fondator Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului (CECO) din 1951, aceasta fiind fundatia Uniunii Europene. Luxemburg are cel mai ridicat venit pe cap de locuitor din Uniunea Europeana. Relieful tarii este unul deluros, fiind o continuare a podusului Ardeni.

Informatii despre calatoria in Luxemburg

Luxemburg face parte din Spatiul Schengen, astfel ca nu exista controale vamale la granita cu tarile vecine, Germania, Franta si Belgia. De asemenea, daca zburati pe Aeroportul International din Luxemburg cu o cursa din acelasi spatiu, nu veti intalni control vamal. Daca veti veni cu o cursa externa Spatiului Schengen, va trebui sa prezentati buletinul.

Cum ajungi in Luxemburg?

Intre Romania si Luxemburg nu exista curse aeriene directe, dar puteti alege varianta simpla de a va deplasa in Belgia, preferabil pe Bruxelles-Charleroi. Catre acest aeroport exista zboruri directe (Aéroport de Charleroi Bruxelles Sud) cu Wizz Air si Ryanair din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Sibiu, Craiova (din 15 Decembrie cu Wizz Air), Iasi.

Apoi, pentru a ajunge in orasul Luxemburg, va trebui sa luati un autocar de la Aeroportul Bruxelles-Charleroi. Operatorul care asigura transferul este Flibco. Bilete pot fi cumparate de aici. Daca le achizitionati din timp, acestea sunt mai ieftine.

Din Bacau si Constanta (sezonier) exista zboruri directe operate de Blue Air catre celalalt aeroport din Bruxelles. Zaventem. Dupa aterizare, trebuie sa luati un transfer spre capitala belgiana, iar de acolo autocarul Flixbus pana in Luxemburg.

Desigur, mai exista varianta de a va deplasa cu masina tranzitand Ungaria, Austria si Germania.

lux.PNG
Traseu Bucuresti-Luxemburg

Ce limba vorbesc localnicii?

Exista 3 limbi oficiale in Luxemburg: luxemburgheza, franceza si germana. Va pot spune ca pe strada am auzit vorbindu-se des franceza, cel putin in capitala.

Cat de scumpa este tara?

Tara este scumpa, dar daca va veti cumpara alimente din supermarket, veti gasi preturi acceptabile. Moneda folosita este euro.

Atractii

Catedrala Notre Dame, Castelul Vianden, Cimitirul Memorial American, Muzeul National al Istoriei Militare din Diekirch. Biserica din Echternach.

Sper sa va fie utile aceste informatii despre Luxemburg. Pana la urmatoarele articole, nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

Un gând despre „Cum ajungi in Luxemburg? Conditii de calatorie in Marele Ducat.

Lasă un comentariu