Cum poti ajunge in Ungaria? Afla ce acte iti trebuie. Cum, cu ce si pe unde poti ajunge acolo? Informatii despre vinieta.

Multi oameni merg in Ungaria pentru turism, tratament balnear sau pur si simplu tranziteaza tara in drum spre vest.

Ce acte iti trebuie ca sa intri in Ungaria?

Ai nevoie doar de buletin ca sa treci vama deoarece Ungaria este membra a UE. Desigur, si pasaportul valabil se accepta. Nu uita ca pasaportul care mai are numai 6 luni valabilitate nu se accepta in general

Daca esti cu masina personala, ai nevoie de talonul autoturismului, permisul de conducere si cartea verde pe care sa fie trecuta Ungaria (H). ITP-ul trebuie sa fie valabil. In Ungaria iti trebuie vinieta. O poti cumpara pentru minim 10 zile de aici. De asemenea, poate fi achizitionata de la benzinariile MOL. Detalii aici.

Pe unde poti intra in Ungaria?

-Poti trece prin foarte multe puncte de frontiera terestre cu masina, cele mai cunoscute fiind Nadlac, Bors si Petea (Satu Mare). Daca vii dinspre Bucuresti, Sibiu, este recomandat sa treci pe la Nadlac iar daca vii dinspre Cluj, cel mai rapid e pe la Bors. Evita aceste 2 puncte pe perioada sarbatorilor si concediilor, atunci cand este foarte aglomerat. Ca alternativa, ai alte puncte de trecere (Varsand, Cenad sau Valea lui Mihai).

-Poti merge si cu autocare ce fac curse spre Ungaria. Un exemplu este firma Flixbus.

Drumurile sunt foarte bune, tara fiind traversata de peste 1400 km de autostrada.

-Prin Aeroportul International Liszt Ferenc. Zboruri directe exista din Bucuresti cu TAROM si LOT si Targu Mures cu Wizz Air. De la aeroport pentru a ajunge in centru poti lua autobuzele 100E sau 200E.

23435164_1682347255149347_2913880312787368460_n
Dunarea la Budapesta

-Cu trenul direct din Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Brasov. Mai multe detalii despre cursa cu trenul gasiti aici.

Locuri turistice populare

Budapesta are arhitectura neogotica, neoclasica, baroca sau moderna. De vizitat: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Castelul Buda, Bastionul Pescarilor. Neaparat trebuie sa faci o croaziera pe Dunare.

Lacul Balaton este supranumit Marea Ungariei. Se afla in SV Budapestei, la o ora de mers cu masina.

Debrecen este un oras frumos, situat in est, la 70 km de Oradea.

Tokajcivertanlegi1
Tokaj si Tisa

Tokaj, cunoscut pentru vinurile sale. Este o placere sa vezi dealurile pline cu podgorii si sa faci o plimbare prin localitate. De asemenea, trebuie neaparat sa vizitezi cramele.

Nu-mi ramane decat sa iti urez excursie placuta si drum bun! Ma poti urmari si pe Facebook, Instagram si Youtube, accesand link-urile din pagina principala.

Lasă un comentariu