Cum poti ajunge in Kazahstan? De ce documente ai nevoie ca sa vizitezi aceasta tara? Cu ce ajungi acolo?

Vrei sa mergi in Asia Centrala? Cel mai accesibil stat este Kazahstan.

Ce acte iti trebuie?

Incepand cu 2017, ca sa intri pe teritoriul statului Kazakstan ai nevoie de pasaport valabil fara viza. La vama vei completa o foaie (nume, prenume, numar pasaport si scopul vizitei: exp. turist) pe care o vei returna vamesului atunci cand vei parasi tara.

Cu ce ajungi in Kazahstan?

Cel mai simplu mod de a ajunge in Kazahstan este transportul cu avionul. Cu Wizz Air poti zbura direct din Budapesta la Astana, capitala kazaha. Deplasarea cu avionul dureaza undeva la 5 ore din Ungaria. Astana este cu 4 ore in fata Romaniei.

Este o tara sigura?

Desi pare indepartata si poate putin izolata, Kazahstan este o tara foarte sigura, neexistand in prezent restrictii de calatorie pentru romani. Informatia aceasta o puteti verifica pe site-ul MAE.

Recomand sa mergeti in timpul verii atunci cand temperaturile sunt mai ridicate. Din Astana poti ajunge oriunde in Kazahstan, cu avionul sau cu trenul. Localnicii sunt foarte prietenosi.

Orasul Astana este foarte modern, fiind capitala statului din 1997. Cea mai mare localitate este Almaty, fosta capitala.

Lasă un comentariu