Cum ajungi in Irlanda? Ce acte trebuie sa prezinti la vama pentru a intra in tara? Alte informatii.

Irlanda este un stat cu capitala la Dublin, aflat in partea de vest al Europei, pe insula cu acelasi nume. Are o populatie de 4.6 milioane de locuitori si se invecineaza la nord cu Irlanda de Nord care apartine de Regatul Unit. Limba vorbita de localnici este engleza. Aceasta are un accent specific. Exista si o pondere importanta a populatiei care se exprima in irlandeza. Surprinzator, cea mai vorbita limba dupa engleza si irlandeza este poloneza ca urmare a imigratiei.

Va pot spune ca atunci cand am mers a trebuit sa ascult cu mai mare atentie oamenii cand vorbeau deoarece au un accent „simpatic”.

Cum ajungi in Irlanda?

Cel mai usor ajungi in Irlanda cu avionul. Zborul dureaza aproximativ 4 ore. Exista mai multe variante de a ajunge din Romania in Irlanda.

Din Bucuresti poti zbura la Dublin cu Ryanair si Blue Air, in timp ce din Cluj-Napoca si Bacau poti zbura cu Blue Air tot in capitala Irlandei.

Ce acte iti trebuie ca sa intri in Irlanda?

Pentru a intra pe teritoriul Irlandei trebuie sa prezinti cartea de identitate sau pasaportul valabil.

Cum ajungi de la Aeroportul International Dublin in oras?

Poti ajunge in oras cu autobuzul 747. Mai multe detalii puteti afla accesand acest link. O calatorie adult dus-intors costa conform site-ului 11 EUR. Pentru copii costa 5 EUR.

Ce poti vizita in Irlanda?

The Giant’s Causeway (coloane de bazalt), Insulele Skellig (insule stancoase), Insulele Aran, Parcul National Glenveagh (peisaj si castel), Bureen (peisaj carstic), Parcul National Connemara (zona culturala), Glendalough (vale glaciara cu asezari medievale).

3 gânduri despre „Cum ajungi in Irlanda? Ce acte trebuie sa prezinti la vama pentru a intra in tara? Alte informatii.

Lasă un comentariu