Cum ajungi in Malta? Ce trebuie sa ii prezinti vamesului pentru a intra pe teritoriul acestui stat?

Malta este cea mai mica tara ca suprafata din Uniunea Europeana. Se afla in Marea Mediterana, la sud de Sicilia. A fost o colonie britanica, obtinandu-si independenta fata de Regat in 1964. Din acest motiv, maltezii conduc pe partea stanga a drumului.

Cele mai mari insule ale arhipelagului sunt: Malta, Gozo si Comino. capitala este la Valletta.

malta_drapelMalta are aproximativ 460.000 de locuitori. Numarul turistilor care viziteaza Malta este de trei ori mai mare fata de populatia statului.  Moneda folosita este euro.

Cum ajungi in Malta?

Din Romania poti ajunge direct cu avionul in Malta. Exista zboruri cu Wizz Air din 2 orase: Cluj si Bucuresti. De asemenea, sezonier, Air Malta zboara din Bucuresti in micul stat.

Ce act trebuie sa prezinti vamesului?

Pentru a intra pe teritoriul Maltei, trebuie sa prezinti vamesului buletinul. Poti intra si in baza pasaportului. Mai multe detalii gasiti pe site-ul MAE.

IMG_20181029_164140.jpg

Ce poti face in Malta?

De-a lungul timpului, prin aceasta tara au trecut numeroase popoare, cum ar fi fenicienii, cartaginezii, romanii, bizantinii, vandalii, arabii, otomanii, francezii si englezii.dav

Se pot face scufundari, se pot vizita plajele de pe malurile stancoase. De asemenea, poti practica ski pe apa, parapanta si surf.

rrem

Locurile care trebuie vazute sunt:

  • Insula Gozo pentru constructiile vechi: templul de la Ggantija (vechi de peste 5500 de ani), vechi inchisori, pesteri: Xerri, Ninu si Calypso;
  • Insula Malta: templul de la Hagar Qim, capitala Valletta (Capitala Culturala Europeana in 2018);
  • Laguna Albastra din Insula Comino.

Gastronomia este una mediteraneana, cu puternice influente arabesti.

Pana la urmatorul articol, nu uitati:

Calatoria este cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

rbsh

 

Lasă un comentariu