Cum obtii viza electronica pentru Rusia (e-visa)? In ce zone din Rusia imi este permisa intrarea? Alte informatii.

Din iulie 2019 Oblastul Kaliningrad, Sankt Peterspurg si Oblastul Leningrad pot fi vizitate in baza unei vize care se poate obine online (e-visa). Acest lucru salveaza timp pentru turisti deoarece nu mai trebuie sa aplice fizic pentru viza. Daca vreti sa mergeti in alte zone din Rusia, va trebui sa aplicati pentru viza.

Cum pot obine viza electronica?

Viza poate fi obtinuta dand click aici. Cititi cu atentie toate informatiile prezente pe site.

Intrarea in Rusia in baza e-visa se poate face o singura data (nu aveti intrari multiple). In Rusia puteti sta maxim 8 zile dupa ce ati trecut frontiera. Important de retinut este faptul ca viza electronica este valabila 30 de zile de la data eliberarii.

Documentele necesare pentru a obtine viza?

Conform site-ului de vize, va trebui sa completezi un formular, sa furnizezi o copie a pasaportului tau (asigura-te ca este valabil si ca nu expira in 6 luni de la data aplicatiei tale), adresa de e-mail, nationalitatea etc. Exista o taxa de procesare a aplicatiei e-visa care poate fi platita online cu cardul.

Nu este obligatoriu sa urci toate documentele in aplicatie intr-o singura sesiune. Poti reveni ulterior pe aplicatia ta.

Pe unde poti intra in Kaliningrad, Sankt Petersburg si Oblastul Leningrad?

Poti trece granita terestra in Rusia cu trenul sau autobuzul dinspre tari ca Finlanda si Estonia (pentru Oblastul Leningrad si Sankt Petersburg), Lituania si Polonia (pentru Oblastul Kaliningrad). Accesul se poate face si pe apa (Marea Baltica) in porturile de pasageri din Oblastul Kaliningrad, Sankt Petersburg si Oblastul Leningrad. Nu in ultimul rand, aveti optiunea de a zbura in Sankt Peterspurg (Aeroportul Pulkovo) si Kaliningrad (Aeroportul Khrabrovo). Lista completa a punctelor de intrare o gasiti aici.

Asa cum am specificat si mai sus, viza electronica este valabila doar pentru Sankt Petersburg, Kaliningrad si Oblastul Leningrad. Pentru celelalte regiuni, va trebui sa aplicati fizic pentru viza. Conditiile de obtinere acesteia sunt mai stricte decat viza electronica. In Romania aplicati la VFS Global. Mai multe detalii despre acest lucru gasiti aici.

Sper sa va fie utile aceste informatii. Calatorie placuta in Rusia!

Lasă un comentariu