Cum ajungi in San Marino? Ce trebuie sa vizitezi?

San Marino este o enclava aflata in partea de nord est a peninsulei Italice. Este inconjurata din toate partile de Italia. Statul liliputan are o suprafata de 61.2 kmp si o populatie de peste 32.000 de locuitori. Capitala omonima se afla in centrul statului.

gopr6971.jpg

Cum ajungi in San Marino?

Ca sa treci granita in San Marino, nu trebuie sa prezinti niciun act, acest stat fiind in spatiul Schengen, la fel ca si tara vecina, Italia.

Din Romania, poti ajunge in San Marino fie cu masina, traversand Ungaria, Slovenia si Italia, fie luand avionul pana la Bologna, de unde vei fi nevoit sa calatoresti cu autobuzul sau trenul pana la Rimini.

Odata ajuns in orasul italian Rimini, trebuie sa iei autobuzul pana in orasul San Marino. Acesta pleaca din statia aflata vizavi de gara orasului Rimini. O cursa costa 5 euro pe sens si dureaza intre 45 si 55 de minute. Biletele se pot cumpara de la un magazin aflat la 20 de metri de statie sau din autobuz. Detalii cu privire la orarul curselor gasiti aici.

Ce poti vizita?

In San Marino, locul care trebuie vizitat este orasul cu acelasi nume. Acesta se afla in varful Muntelui Titano. Aici ai o panorama spectaculoasa asupra locurilor invecinate.

gopr7054.jpg

Printre obiectivele cele mai importante, se numara:

  • Basilica di San Marino – Pieve;
  • Castello della Guaita;
  • Museo delle Cere;
  • Museo delle Creature della Notte – Vampiri e Licantropi;
  • Museo di Stato.

De asemenea, sunt multe restaurante si magazine cu suveniruri.

gopr7022.jpg
Bazilica San Marino – Pieve
gopr7013.jpg
Bazilica San Marino – Pieve – interior

Pana la urmatorul articol, nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

 

 

Lasă un comentariu