Cum poti sa ajungi in Bulgaria? Ce acte iti trebuie ca sa treci granita?

Daca vrei sa ajungi in Bulgaria din Romania, exista mai multe posibilitati. In acest articol vei gasi informatiile necesare.

Bulgaria este de asemenea o zona de tranzit spre Grecia, Turcia sau Macedonia.

In primul rand, ai nevoie de cartea de identitate (buletinul) sau de pasaport valabil.

Daca esti cu masina personala, va trebui sa prezinti talonul masinii, asigurarea RCA pe a carei valabilitati teritoriale trebuie inclusa si Bulgaria (BG), permisul si buletinul/pasaportul.

Va trebui sa cumperi vinieta in Bulgaria. Se poate achizitiona din benzinarii sau de la vama.

Prin ce puncte de frontiera poti trece?

Sunt mai multe puncte de frontiera Romania-Bulgaria. Trecerea poate fi normala, pe pod sau cu bacul, in functie de vama.

Giurgiu-Ruse

Ese cel mai folosit punct de frontiera. Face legatura intre Bucuresti, Moldova, Ardeal si sudul tarii cu mai multe orase din Bulgaria (Sofia, Varna, Veliko Tarnovo, Ruse, Plevna). Podul „Prieteniei”, deschis in 1954, permite traversarea Dunarii cu autovehicule sau cu trenul.

18451495_1409771492405713_1864066203330271650_o
La Veliko Tarnovo

Calafat-Vidin

Este un punct de frontiera foarte important. Face legatura intre Craiova, sud-vestul si vestul tarii cu zona vestica a Bulgariei, inclusiv Sofia. Podul permite tranzitul cu masina sau cu trenul.

Vama Veche-Bulgaria

Este un punct de frontiera folosit cu precadere de cei din Dobrogea sau de turistii aflati in vacanta pe litoralul romanesc ce doresc sa mearga in zona Varna-Burgas. Tranzitul se face numai cu autovehicule.

Alte puncte de frontiera:

Zimnicea-Svishtov (trecere cu bacul), Ostrov-Silistra (SV Dobrogei), Dobromir (S Dobrogei), Turnu Magurele-Nikopol (trecere cu bacul), Bechet-Rahova (Bulgaria) (trecere cu bacul), Negru Voda-Yovkovo (trecere rutiera si feroviara).

Cu ce poti ajunge in Bulgaria?

  • cu masina personala prin punctele vamale specificate mai sus.
  • cu trenul: din Craiova (trenul merge la Sofia) si Bucuresti (merge la Ruse; in sezonul estival merge pana la Sofia). Mai multe detalii despre mersul international al trenurilor spre Bulgaria gesesti in alt articol scris de mine.
  • cu autocarul: sunt curse directe spre Bulgaria din diferite zone ale Romaniei. Mai multe detalii pe mersul autobuzelor. De asemenea, exista curse spre tara vecina cu Flix Bus.
  • cu avionul la Sofia (TAROM) din Bucuresti.

Zone de interes din Bulgaria

Sofia este capitala si cel mai mare oras al tarii. Se afla in vestul tarii. Obiective: Palatul Regal, Catedrala Alexandr Nevski, Galeria Nationala de Arta, Muzeul de Arheologie, Biserica Sfantul Gheorghe, Biserica Sfanta Sofia, Muzeul Icoanelor, Sinagoga Centrala, Gradina Zoologica, Moscheea Banya Bashi. Viata de noapte este foarte animata in oras.

10632792_717248144991388_8937758991604886838_n
La Catedrala Alexandr Nevski

Zona litorala de la Marea Neagra este vizitata de multi turisti straini, inclusiv romani, in sezonul estival. Exista numeroase zboruri pe aeroporturile din Varna si Burgas.

Bansko este o statiune moderna de schi. Se afla la sud de capitala Sofia, la poalele muntilor Pirin.

Veliko Tarnovo este un oras foarte animat, vizitat de multi turisti straini. Este capitala istorica a Bulgariei. Se afla in partea central nordica a tarii.

Manastirea Rila se afla in Patromoniul Mondial UNESCO. Este cea mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Se afla in SV tarii.

Parcul National Pirin este inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Sper sa va ajute acest articol in calatoria voastra din Bulgaria. Va urez drum bun prin tara vecina!

Nu uitati sa va abonati la blog! Ma gasiti si pe pagina de facebook „Colectionarul de orase” si pe canalul de YouTube.

Un gând despre „Cum poti sa ajungi in Bulgaria? Ce acte iti trebuie ca sa treci granita?

Lasă un comentariu