Poti ajunge in Norvegia cu buletinul chiar daca nu e in Uniunea Europeana? Ce zboruri directe exista din Romania catre tara fiordurilor? Cum ajungi cu masina din Romania?

Norvegia este o tara spectaculoasa datorita peisajului sau de coasta unde regasim fiordurile, a prezentei aurorelor boreale, dar si a resorturilor de schi.

Oslo, capitala tarii, este de asemenea o destinatie frecventata de turisti, aici fiind decernat Premiul Nobel pentru Pace.

Este o tara scumpa pentru turisti, cu un nivel de trai ridicat. Asa ca, atunci cand vei vizita aceasta tara, va trebui sa ai un buget ceva mai mare. Va merita insa.

Poti ajunge cu buletinul in Norvegia?

Desi nu este o tara membra a Uniunii Europene, face parte din Spatiul Schengen. Vei putea intra in Norvegia folosind buletinul sau pasaportul.

De retinut! Cartile de identitate emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia.

Mai multe detalii pe site-ul MAE.

Norwegian-Fjords-Norway-11

Ce zboruri directe exista din Romania catre Norvegia?

Singurele zboruri directe din Romania catre Norvegia sunt din Bucuresti cu Wizz Air si Blue Air.

Wizz Air zboara pe ruta Bucuresti Otopeni-Oslo Standefjord Torp. Acest aeroport norvegian se afla la 120 km sud de Oslo. Pentru a ajunge in capitala, poti lua trenul care te va lasa la gara centrala.

Blue Air zboara pe ruta Bucuresti Otopeni-Oslo Gardermoen. Acesta din urma este cel mai mare aeroport al Norvegiei. La gara centrala din Oslo ajungi tot cu trenul.

Cum ajungi cu masina in Norvegia?

Cu masina poti ajunge iesind pe la vama romano-ungara, traversand apoi Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Danemarca si Suedia. Intre Germania si Danemarca poti lua feribotul pentru a scurta din drum. Din Bucuresti pana la Oslo sunt aproximativ 2700 km.

Capture.PNG
Traseu Bucuresti-Oslo

Poti zbura in multe locuri din Norvegia cu avionul din Oslo.

Sper sa va foloseasca aceste informatii. Nu-mi ramane decat sa va spun calatorie placuta!

 

Lasă un comentariu