Cum ajungi in Rusia? Cum obtii viza de turist? Alte informatii legate de calatoria in Federatia Rusa.

Federatia Rusa este statul cu cea mai mare suprafata din lume. Se intinde de la Marea Baltica la Oceanul Pacific. Are o populatie care depaseste 140 milioande de locuitori, cel mai mare oras fiind capitala Moscova, urmat de Sankt Petersburg.

Este o tara pe care personal voiam sa o vizitez de mult timp. Asa ca, am luat hotararea in aceasta vara sa merg la Moscova. In continuare va voi povesti cu ce puteti ajunge in Moscova, cum se obtine viza, dar si alte informatii.

Cum ajungi in Rusia?

La Moscova poti ajunge direct din Bucuresti cu Aeroflot. Biletele pot fi cumparate de aici. De asemenea, poti zbura direct in diferite orase rusesti din Chisinau cu Air Moldova (Moscova, Sankt Petersburg, Krasnodar), Fly One (Moscova) si Aeroflot (Moscova) sau din Debrecen si Budapesta cu Wizz Air (Moscova, Sankt Petersburg, Kazan).

Zborul Bucuresti-Moscova dureaza 3 ore, iar pretul unui bilet se variaza in jurul sumei de 900 RON (dus-intors) daca este cumparat din timp.

Cum obtii viza de turist?

Modalitatea de obtinere a vizei de turist este destul de simpla. Totul consta in completarea si pregatirea documentelor, depunerea lor la VFS Global (reprezentanta pentru vize), nu la Ambasada Rusiei, achitarea taxei si ridicarea documentului de calatorie. Aceasta este varianta pe scurt. In continuare, voi detalia procesul de obtinere vizei de turist:

A. Pregatirea documentelor pentru obtinerea vizei

  1. Completarea formunarului de cerere pentru viza. Acesta poate fi accesat aici: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx. Notati-va ID-ul aplicatiei si adaugati o parola. Va trebui sa urmati cu atentie pasii si sa imprimati cererea.
  2. Realizarea unei fotografii tip pasaport care va fi lipita pe cerere (3.5×4.5 cm, pe fond alb, o calitate clara si focalizarea fetei),
  3. Pasaportul sa fie valabil. Va trebui sa aveti o copie a paginii cu detaliile personale din pasaport.
  4. Asigurare de calatorie.
  5. Un document care sa ateste faptul ca esti turist. Poate fi obtinut de la unitatea de cazare unde vei fi acomodat, de la agentia de turism care organizeaza excrusia dumneavoastra (daca este cazul) sau online. Eu am cumparat un fel de dovada care atesta ca sunt turist: https://www.check-russia.com/. Link-ul acesta este disponibil si pe site-ul VFS Global.

Toate detaliile cu privire la documentele pentru obtinerea vizei le gasiti aici: http://www.vfsglobal.com/russia/romania/Tourist.html.

Important!

Nu trebuie sa va cumparati bilete de avion inainte de depunerea documentelor pentru viza.

B. Depunerea documentelor si achitarea taxei la reprezentanta VFS Global din Bucuresti

Dupa ce aveti toate documentele, veti merge la sediul VFS Global din Calea Dorobanti 56, Bucuresti. Nu trebuie programare. Acolo veti depune documentele si veti achita taxa de servicii de 25 de EURO si cea de viza de 41 de EURO, daca vreti ca aceasta sa fie eliberata in 5-10 zile lucratoare.

C. Ridicarea documentului de calatorie cu viza

Pasaportul cu viza va fi ridicat tot de la VFS Global la data comunicata de operator.

Transferul de la Aeroportul Sheremetyevo in Moscova

Daca zbori din Bucuresti, vei ateriza pe Sheremetyevo. Pentru a ajunge in Moscova, cel mai avantajos e sa iei trenul. Biletul se cumpara din aeroport. Merge plata cu cardul. In Moscova, vei cobori in gara Belorusskaya. Detalii aici.

Cum e calatoria cu metroul in Moscova?

Reteaua de metrou este foarte dezvoltata in Moscova. Asa calatoresti cel mai rapid si eficient. Biletele se pot cumpara din statii. Este acceptata plata cu cadrul.

Cum sunt preturile?

Preturile mi se par asemanatoare cu cele din Bucuresti. Zonele turistice sunt mai scumpe. Daca vrei sa cheltui mai putin, te poti aproviziona de la supermarket-uri si fast food-uri unde preturile sunt mai mici.

Ce trebuie vizitat?

Neaparat trebuie vizitat Kremlinul cu Piata Rosie, Biserica Sfantul Vasile. Trebuie sa faceti o plimbare pe promenada situata in imediata apropiere a Kremlinului. De asemenea, nu trebuie sa ratati croaziarele pe raul Moscova. Detalii aici.

Sper sa va fie utile aceste informatii. Nu-mi ramane decat sa va urez calatorie placuta in Rusia si nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

3 gânduri despre „Cum ajungi in Rusia? Cum obtii viza de turist? Alte informatii legate de calatoria in Federatia Rusa.

    1. Legat de masina, in Turcia, Ucraina si Moldova trebuie doar talonul pentru a trece granita, plus cartea verde in care sa fie inclusa tara pe care urmeaza sa o tranzitezi. Pentru Rusia nu stiu sa raspund deoarece am zburat acolo, dar cred ca trebuie mai multe acte pt masina. Cautati pe net si veti gasi aceasta informatie.
      Legat de acte personale, in Moldova si Georgia se poate trece cu pasaportul fara viza sau cu CI, in Rusia trebuie viza, in Armenia si Turcia pasaport fara viza.

      Apreciază

Lasă un comentariu