Trenuri internationale cu plecare din diferite orase ale Romaniei. In ce tari poti merge?

Am consultat noul mers al trenurilor (valabil pana in 14 decembrie 2019) aparut la inceputul lunii decembrie 2018 si am gasit urmatoarele variante de calatorie in afara tarii:

Bucuresti/Brasov/Cluj-Budapesta

Exista 3 trenuri zilnice directe Bucuresti Nord-Budapesta Keleti ce merg pe urmatoarele rute:

  • Bucuresti-Craiova-Timisoara-Arad-Curtici-Lokoshaza-Budapesta (trenul 72 „Traianus” pleaca din Bucuresti Nord la 5:20 si ajunge in Budapesta la 18:50 in aceeasi zi);
  • Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Simeria-Curtici-Lokoshaza-Budapesta (trenul 346 „Dacia” pleaca din Bucuresti Nord la 14:00 si ajunge in Budapesta la 4:50 a 2-a zi; statia finala a acestei garnituri este Viena Hbf.);
  • Bucuresti-Brasov-Sibiu-Arad-Simeria-Curtici-Lokoshaza-Budapesta (trenul 472 „Ister” pleaca din Bucuresti Nord la 17:45 si ajunge in Budapesta la 8:50 a 2-a zi).

Informatii suplimentare cu privire la trasee si ora de plecare gasiti aici (adaugati statiile de plecare si sosire) sau pe noul mers al trenurilor 2018-2019. Sunt si alte variante pe care le puteti alege. Acestea necesita insa schimbarea trenului pentru a ajunge in Budapesta (consultati link-ul de mai sus).

Poti ajunge direct la Budapesta si din alte orase ale tarii, cum ar fi Brasov, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Dej, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea.

  • Exista doua trenuri care pleaca din Brasov (trenurile 366 „Harghita” si 406 „Corona” cu plecare la 7:01, respectiv 18:47) si merg pe ruta Brasov-Miercurea Ciuc-Dej-Cluj-Oradea-Episcopia Bihorului-Budapesta (sosire trenuri „Harghita” la 21:20, respectiv „Corona” la 9:20). Detalii aici.
  • Trenul „Fagaras” se formeaza in Brasov 5:25 si merge pe ruta Brasov-Sibiu-Arad-Curtici-Budapesta aici.
  • De asemenea, exista un alt tren care se formeaza la Cluj si merge in capitala ungara (trenul 144 „Transilvania” are traseul Cluj-Oradea-Budapesta-Viena) Detalii aici.
  • Trenul „Cris” pleaca la 7:30 din Timisoara si merge la Budapesta pe ruta Timisoara-Arad-Curtici-Budapesta aici.

Bucuresti/Cluj-Viena

  • Trenul 346 „Dacia” circula pe ruta Bucuresti-Viena. Informatii gasiti aici.
  • Trenul 144 „Transilvania” circula pe ruta Cluj-Oradea-Budapesta-Viena. Informatii aici.

Bucuresti-Kiev

Exista un singur tren saptamanal direct ce merge la Kiev direct din Bucuresti pe ruta Bucuresti-Buzau-Suceava-Kiev. Detalii aici.

Bucuresti-Ruse/Sofia

Poti merge in Bulgaria pe ruta Bucuresti-Videle-Ruse in extrasezon, iar in sezon (07.06.2019-07.10.2019) pe ruta Bucuresti-Sofia. Informatii aici.

Bucuresti-Salonic/Istanbul

Pe perioada sezonului (7 iunie-7 octombrie 2019), conform noului mers al trenurilor 2018-2019, circula garnituri din Bucuresti catre Istanbul si Salonic. CFR ofera informatii suplimentare pe site (postarea este pentru 2018, urmand probabil a fi actualizata pentru 2019) sau la casa de bilete internationale.

Bucuresti/Iasi-Chisinau

Acest tren se deplaseaza zilnic pe ruta Bucuresti-Buzau-Iasi-Ungheni-Chisinau. Mai multe informatii cu privire la ora de plecare gasiti aici.

Craiova-Sofia

Aveti la dispozitie tren pe ruta Craiova-Sofia si retur. Detalii despre aceasta ruta puteti gasi aici. Plecarea este la 8:10. Din Craiova se poate pleca si spre Budapesta cu trenul care vine de la Bucuresti.

Pe langa cursele de mai sus, mai exista rute scurte intre orase din nord-vestul Romaniei si cele din estul Ungariei (Salonta-Bekescsaba, Baia Mare-Debrecen, Carei-Metaszalka).

Pentru toate cursele de mai sus exista trenuri retur. Verificati orarul aici.

De unde cumperi biletele internationale?

Biletele se pot cumpara numai de la casele internatonale CFR. Nu se pot cumpara pe site. Pentru ruta Bucuresti-Budapesta e posibil sa prindeti o oferta (bilete Fortuna: acestea se cumpara tot de la casa internationala; locurile sunt insa limitate) si sa platiti mai putin.

Important! Mersul trenurilor poate suferi modificari pe parcursul timpului.

Controlul vamal

La vama vei prezenta buletinul sau pasaportul dupa caz. Vei ramane in vagon si vei astepta controlul.

In concluzie, poti ajuge cu trenul direct din Romania in Austria, Ungaria, Moldova, Turcia, Bulgaria, Grecia si Ucraina.

Nu-mi ramane decat sa va urez calatorie placuta si sa va bucurati de vacanta!

Mersul Trenurilor de Calatori 2018-2019