Care sunt strainii care pot vizita tara noastra fara viza?

Daca aveti prieteni din alte tari care doresc sa vina in Romania, e posibil ca in functie de tara lor de origine sa poata intra pe teritoriul Romaniei fara sa fie nevoiti sa obtina viza.

Mai jos aveti tarile ai caror locuitori poti vizita Romania doar cu pasaportul, fara sa fie nevoie de viza:

  • Europa: cetatenii din statele membre UE (este permis accesul cu documentul de identitate, pe langa pasaport), dar si cei din Islanda, Norvegia, Elvetia, Andorra, San Marino, Liechtenstein, Monaco (desi nu sunt membre UE, cetatenii acestor state pot intra pe teritoriul Romaniei folosind cartea de identitate, pe langa pasaport). Marea Britanie si Irlanda au o politica a vizelor diferita. Locuitorilor de aici le este permis accesul in tara noastra cu pasaportul fara viza (englezii spre exemplu nu au carte de identitate, fiind nevoiti sa solicite emiterea unui pasaport pentru calatorii internationale). Cetatenii din Ucraina, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania si Macedonia pot intra pe teritoriul Romaniei in baza pasaportulului fara viza;
  • Asia: locuitorii din Emiratele Arabe Unite, Georgia, Taiwan, Corea de Sud, Israel, Malaezia, Singapore, Hong Kong, Brunei, Macau pot vizita tara noastra folosind pasaportul fara viza;
  • America de Nord si America de Sud: Locuitorii din majoritatea statelor americane pot intra pe teritoriul tarii noastre in baza pasaportului fara viza. cu unele exceptii. Cetatenii din Surinam, Bolivia, Ecuador, Guyana, Cuba, Haiti, Republica Dominicana nu pot pe teritoriul tarii noastre decat cu viza.
  • Australia si Oceania: Locuitorii din Australia si Noua Zeelanda pot intra in Romania folosind pasaportul fara viza.

Desigur, mai sunt locuitorii din cateva teritorii dependente care pot vizita tara noastra fara viza (teritoriile dependente ale Frantei, Marii Britanii etc.).

Lasă un comentariu