Cum ajungi in Suedia? Informatii despre calatoria in tara scandinava.

Suedia este cel mai intins stat scandinav, dar si cel mai populat. Are capitala la Stockholm, avand un standard de viata ridicat. Este membra al Uniunii Europene din 1995.

Cu ce ajungi in Suedia?

Din Romania poti ajunge cu masina traversand Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania si Danemarca. Din Bucuresti pana la Stockholm sunt 2800 de km. Singurul control vamal va fi intre Romania si Ungaria. Apoi, fiind spatiu Schengen, nu vei mai face opriri la granita dintre celelalte state.

Cu avionul poti ajunge in Suedia direct din Romania. Exista zbor Wizz Air la Malmo cu plecare din Bucuresti si Cluj. Bilete pot fi cumparate de aici.

Daca vrei sa mergi in capitala Stockholm, poti zbura direct din Bucuresti-Otopeni. Exista mai multe variante de a ajunge acolo:

  • Blue Air zboara pe aeroportul Stockholm-Arlanda.
  • Wizz Air zboara pe aeroportul Stockholm-Skavsta.
  • TAROM zboara pe aeroportul Stockholm-Arlanda.

Transferul de la Aeroportul-Arlanda in capitala Stockholm se poate face cu trenul (Arlanda Express). Acesta circula din 20 in 20 de minute. Mai multe detalii poti afla aici. Pentru aceeasi ruta, exista si varianta mai ieftina de a te deplasa cu autobuzul.

Daca aterizezi pe Skavsta, poti lua autobuzul pana in Stockholm. Detalii cu privire la curse gasesti aici.

Informatii despre transferul dintre Aeroportul Malmo si orasele Lund si Malmo gasesti aici.

stockholm-travel-guide.jpg
Stockholm

Ce documente trebuie arati vamesului dupa ce aterizezi?

La vama, vei fi nevoit sa prezinti buletinul. De asemenea, poti intra in Suedia si in baza pasaportului. Mai multe detalii puteti citi pe site-ul MAE.

Moneda nationala este coroana suedeza (SEK). Preturile sunt destul de ridicate, ca urmare a standardului e viata ridicat.

Dand click aici, puteti viziona un clip despre Stockholm realizat de mine.

Sper sa va fie utile aceste informatii. Pana la urmatorul articol, nu uitati:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

 

Lasă un comentariu