Tarile ex-iugoslave + Albania, doar cu buletinul. Cum poti ajunge in tarile balcanice? Afla de ce ai nevoie ca sa treci granita?

Vizita doar cu buletinul. De atat ai nevoie ca sa treci in granita in Serbia si mai departe in celelalte tari din Balcani (sau de pasaport valabil): Croatia, Slovenia, Bosnia si Herzegovina, Muntenegru, Macedonia, Albania. Mai multe detalii despre trecerea granitei cu Serbia gasiti aici.

Daca vrei sa mergi in Kosovo, vei avea nevoie de pasaport.

Daca mergi cu masina, ce acte trebuie sa prezinti la vama?

In situatia in care te deplasezi cu masina, va trebui sa prezinti la vama talonul, asigurarea ce trebuie sa includa pe cartea verde tarile pe care le tranzitezi, permisul si buletinul/pasaportul.

Informatii despre taxele de drum

In Serbia, autostrada se plateste la diverse puncte in moneda locala sau euro. In Croatia, Macedonia si Bosnia se procedeaza la fel ca in Serbia, restul drumurilor fiind gratuite. In Slovenia trebuie sa cumperi vinieta din benzinarii sau online. In Muntenegru nu iti trebuie vinieta.

Cum ajungi la Belgrad si mai departe in celelalte tari cu masina personala?

In capitala Serbiei poti ajunge cu masina personala pe la vama de la Turnu Severin, daca vii din Bucuresti, Stamora daca vii dinspre Timisoara. Pentru persoanele din Anina si Oravita, cel mai scurt drum este prin punctul de trecere Naidas din Caras-Severin. Din Belgrad poti merge mai departe spre aproape orice destinatie din spatiul ex-iugoslav: Dubrovnik prin Sarajevo, Zagreb si Ljubljana pe autostrada pe langa Slavonski Brod, Skopje pe langa Nis pe autostrada sau Muntenegru prin Novi Pazar. Desigur, traseul tau poate fi modificat in functie de ce doresti sa vizitezi.

Exista si varianta de a ajunge in Zagreb si Ljubljana prin Budapesta. Vei iesi din tara pe la Nadlac (Arad) sau Bors (Bihor), in functie de zona din care vii.

La Belgrad poti ajunge cu avionul din Bucuresti. Biletul de zbor se poate cumpara de aici: TAROM si Air Serbia. La Zagreb exista sezonier zboruri din Bucuresti cu Croatia Airlines.

In Macedonia si Albania poti ajunge si via Vidin-Nis-Vranje-Skopje sau prin Sofia daca pleci din Bucuresti sau Moldova.

In Muntenegru mai poti merge prin Vidin-Novi Pazar din Bucuresti.

IMAG0029
Kotor, Muntenegru

Cate ceva despre zonele de interes turistic:

Lacul Bled este situat in NV Sloveniei. Acesta este dominat de o fortareata. In mijlocul lui se afla o biserica.

20121312_1478821698834025_5300114787411842746_o.jpg
Lacul Bled

Fanii „Game of Thrones” trebuie neaparat sa mearga in Dubrovnik. Cetatea orasului a fost loc de desfasurare a actiunii in episoade.

Belgrad este capitala Serbiei si cel mai mare oras, fiind situat pe Dunare.

Golful Kotor este situat in Muntenegru. Aici se afla o cetate iar peisajul montan este spectaculos.

Sper ca acest articol va fi de folos in calatoria ta prin Balcani. Pana data viitoare nu uita:

Calatoria este probabil cea mai frumoasa poveste. Traieste-o!

2 gânduri despre „Tarile ex-iugoslave + Albania, doar cu buletinul. Cum poti ajunge in tarile balcanice? Afla de ce ai nevoie ca sa treci granita?

Lasă un comentariu